Van’da Nadir Bir Başarı: Hamile Kadın ve Bebeği Beyin Ameliyatıyla Kurtarıldı

Van’da Nadir Görülen Beyin Ameliyatıyla Anne ve Bebek Kurtarıldı

Van’da 8 haftalık hamile olan 33 yaşındaki bir kadın, beyin kanaması geçirdikten sonra yapılan beyin ameliyatıyla hayata döndü. Hem annenin hem de bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

İpekyolu ilçesinde yaşayan Elif İşnas isimli kadın, hamile olduğunu öğrendikten bir hafta sonra baş ağrısı şikayetiyle Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda beyin kanaması geçirdiği belirlenen kadın, cerrahi müdahalenin gerekliliği üzerine açık beyin ameliyatına alındı. Ameliyatı gerçekleştiren Beyin Cerrahisi Uzmanı Dr. Sida Doğan, operasyonun başarılı geçtiğini ve hastanın taburcu olma sürecinin devam ettiğini belirtti.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahisi Uzmanı Dr. Doğan, 33 yaşındaki hamile hastanın durumunun kritik olduğunu ve ameliyatın riskli olabileceğini ancak başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini ifade etti. Hastanın bebeğinin de kontrollerinin devam ettiğini söyledi.

Elif İşnas, bebeğine hamile olduğunu öğrendikten bir haçta beyin kanaması geçirdiğini ve acil bir şekilde hastaneye kaldırıldığını belirtti. Eşi, ameliyat sürecinin riskli fakat başarılı olduğunu ve şu anda eşinin iyi durumda olduğunu dile getirdi.

Beyin ameliyatı sonucunda hem anne hem de bebeğin sağlıklı olduğu belirtilirken, bu tür vakaların dünyada nadir görülen durumlar olduğu vurgulandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / YILMAZ SÖNMEZ – Sağlık

Related Posts

Denize girmeden önce bir daha düşünün! Hayatınız risk altında

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Turhan, kalp hastalarına yaz sıcakları konusunda uyardı. Prof. Dr. Turhan, “Kalp hastalarının soğuk suya aniden girmeleri kalp krizi, ritim bozukluğu veya bayılma riskini artırabilir, bu yüzden soğuk suya ayak bileklerinden başlayarak yavaş yavaş girmeleri gerekir” dedi.

Suyun olduğu her yerde bulunabiliyor! Hastalığına karşı klima bakımını ihmal etmeyin

Lejyoner hastalığının, özellikle yaz aylarında suyla çalışan sistemlerde rahatlıkla üreyebildiğine dikkat çeken Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, özellikle yaz aylarında klima kullanılan ortamlarda üreme ve yayılma ihtimali bulunan, Lejyoner hastalığına neden olan Legionella bakterisinin bulaşma yolları, belirtileri, risk grupları ve önlenme yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Horlamayı dilinizle durdurun! 3 gecede etki ediyor, yatmadan 30 saniye önce yapın

Horlama, sadece uyuyan kişiyi değil, çevresindekileri de rahatsız eden yaygın bir uyku sorunudur. Gece boyunca kesintisiz bir uyku hayali kuranlar için horlama, hem fiziksel hem de sosyal sorunlara yol açabilir. İşte horlamanın bazı nedenleri ve geçirmek için uygulayabileceğiniz pratik bir tüyo.

Bakanlık açıkladı: Bebek mamalarında yeni dönem

Tarım ve Orman Bakanlığı, bebeklere yönelik gıda ve devamında kullanılan besinler için yeni bir karar yayımladı. Karara göre bu besinlerin üretiminde protein kaynağı olarak kullanılan protein hidrolizatlarına, inek sütü kaynaklı peynir altı suyunun işlenmesiyle elde edilen bir protein hidrolizatı dahil edildi.

Havucun Faydaları Nelerdir?

Havucun Faydaları Nelerdir? Uzmanlar havucun A, B ve C vitaminleri tarafından zengin olduğunu belirterek, havuç tüketimini önerdi. 

20 baklavanın numunesinin 5’inde bakteri çıktı

Prof. Dr. Işıl Var, Kurban Bayramı öncesi satışa sunulan baklava çeşitlerini, mikrobiyolojik açıdan laboratuvarda inceledi. Kentte 20 işletmeden aldığı örnekler üzerinde çalışan Prof. Dr. Işıl Var, bunların 5’inde yaşlı ve çocuklarda ölüme bile neden olabilen dışkı kökenli koli basili E.coli ile karşılaştıklarını söyledi.