Hizmet Üretici Fiyat Endeksi martta arttı

TÜİK, Mart Ayı H-ÜFE Verilerini Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), son verilere göre mart ayına ilişkin Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) verilerini duyurdu. Buna göre, mart ayında bir önceki aya göre H-ÜFE yüzde 2,25 artarken, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 13,78, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 37,94 ve son 12 aylık ortalamalara göre yüzde 55,7 yükseldi.

Aynı dönemde endeks, geçen yılın aynı ayına kıyasla ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yüzde 30,09, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde yüzde 43,58, bilgi ve iletişim hizmetlerinde yüzde 47,62, gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 36,2, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde yüzde 48,78, idari ve destek hizmetlerinde ise yüzde 41,51 artış gösterdi.

Bir önceki aya göre ise H-ÜFE, ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yüzde 2,2, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde yüzde 2,7, bilgi ve iletişim hizmetlerinde yüzde 1,92, gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 2,96, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde yüzde 2,45, idari ve destek hizmetlerinde ise yüzde 1,72 oranında bir artış kaydetti.

Related Posts

Sektör temsilcileri artırılan “Yarısı Bizden” kampanyası desteğini değerlendirdi

Yarısı Bizden kampanyası kapsamında artırılan desteklerin İstanbul’da kentsel dönüşümü hızlandıracağını belirten sektör temsilcileri, vatandaşlara bu desteklerden faydalanmaları çağrısında bulundu.

Yurt dışına çıkmak adeta yasak

Vize krizi giderek büyüyor. 85 milyon adeta ‘yurt dışı çıkış yasaklısı’ oldu. Avrupa’ya gitmek isteyenlerden vize alamayanların oranı %70’leri geçerken, Schengen için randevu almak bile oldukça zor.

Trump yönetimi esneklik gösterdi: ABD otomobil tarifelerinde değişiklik!

ABD, otomobil tarifelerinin etkisini hafifletmek için yeni bir adım attı. Trump yönetimi, yabancı yapımı araçlar ve otomobil parçalarına yönelik vergileri yumuşatmayı planlıyor. Bu değişiklikler, otomobil üreticilerine geçmişte ödedikleri vergiler için geri ödeme alabilme imkanı tanıyacak.

DİSK: Gerçek işsizlik 12 milyona dayandı!

TÜİK’in dar tanımlı işsizlik verilerinin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan DİSK-AR’a göre, geniş tanımlı işsizlik oranı yüzde 28,8’e ulaşarak son 11 yılın zirvesine yaklaştı. Gerçek işsiz sayısı 12 milyona dayandı.

Avrasya Tüneli, dünyada Mavi Nokta Sertifikası alan ilk proje oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin dünyada Mavi Nokta Ağı Sertifikası’nı alan ilk ulaştırma projesi olduğunu duyurdu. Bakan Uraloğlu, “Ülkemizden de ilk defa bir proje Mavi Nokta Ağı Sertifikası aldı. Avrasya Tüneli aynı zamanda dünya genelinde sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlayan ilk dört projeden biri oldu.” dedi.

‘Siyasi operasyonların’ bedelini emekçiler ödüyor: Asgari ücreti de erittiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından ekonomide yaşanan dalgalanma zaten açlık sınırının altına düşen asgari ücreti daha da eritti. Brüt asgari ücret 708 Euro’dan, 592 Euro’ya düştü. Asgari ücret 4 ayda yüzde 16 eridi. Türkiye Avrupa’nın en düşük asgari ücret veren ülkeleri arasına adeta demir attı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir