Bakan Bayraktar tarih vererek canlı yayında duyurdu: Yeni müjde Karadeniz’den gelebilir

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar’dan Önemli Açıklamalar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, son günlerde gündemi meşgul eden konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar’ın yaptığı açıklamalar şu şekilde:

“Türkiye Enerji Diplomasisini Güçlü Şekilde Kullanıyor”

Türkiye, enerji diplomasisini uzun yıllardır güçlü bir şekilde kullanıyor ve bu alanda gelişmeler sağlamaya devam ediyor. Son yaşanan olaylar neticesinde dünya ülkeleri şaşkınlık içinde kaldı. İspanya, Portekiz ve kısmen Fransa’nın yaşadığı sıkıntılar, 60 milyon kişinin etkilenmesine sebep oldu. Bu durumdan çıkarılması gereken önemli dersler var. Avrupa’nın iletim şebekesinde yaşanan sorunun çözümü zaman alacaktır. Türkiye’de ise enerji konusunda herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır.

“Akkuyu 2028’de Faaliyete Geçecek”

Bakan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali’nin 2028’de faaliyete geçeceğini belirtti. Ayrıca Türkiye’nin Macaristan’da petrol arama faaliyetlerine başlayacağını duyurdu. Önümüzdeki günlerde Karadeniz bölgesinden gelebilecek olan yeni müjdelerle ilgili de heyecan verici gelişmeler olabilir.

Related Posts

SSB Başkanı Görgün: Dünyanın 180 ülkesine ihracat yapan bir sektör haline geldik

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Görgün, Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra kurulan Türk savunma şirketlerinin dünyanın sayılı şirketleri arasına girdiklerini belirterek, “Dünyanın 180 ülkesine ihracat yapan bir sektör haline geldik.” dedi.

Ticaret Bakanlığı harekete geçti: 4 telefon modeli için toplatma kararı!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 4 telefon modeli ve 1 hoparlörün insan sağlığına ve elektromanyetik uyumluluğa dair teknik gereklilikleri karşılamadığına hükmetti. Ticaret Bakanlığı’na yapılan bildirim sonrası bu ürünlerin toplatılmasına karar verildi. Ürünleri satın alan vatandaşların para iadesi alma ya da başka bir ürünle değiştirme hakkı bulunuyor.

Altında sert dönemeç uyarısı: Düşüş kaçınılmaz olacak

İş Yatırım’dan Şant Manukyan, altının ons fiyatında gerçek bir düşüş yaşanacaksa bunun merkez bankalarının satışlarından kaynaklanacağını söyledi. Jeopolitik riskler ve dolar likiditesi krizine karşı uyararak, “Altın yeniden 3bin 200 doların altına inebilir!” ifadelerini kullandı.

Borsadaki kayıp 40 günde 1,5 trilyon lira oldu

19 Mart ve sonrasıyla başlayan olaylar neticesinde Borsa İstanbul BIST 100 endeksindeki kaybın 40 günlük bilançosu 1,5 trilyon lira oldu.

Hedef, ticaret hacmini 5 kat artırmak

Türkiye, Afrika’da yedinci büyük ham petrol üreticisi konumunda olan Gabon’la halen 109 milyon dolar olan ticaret hacmini beş kat artırmayı hedefliyor.

CEO maaşları 56 kat arttı

Oxfam’ın 35 ülkede yürüttüğü araştırmaya göre küresel CEO ücretleri 2019’dan bu yana işçi ücretlerinden 56 kat daha fazla artarak 4.3 milyon dolara çıktı. İşçi ücretleri ise bu 5 yıllık periyotta sadece yüzde 0.9 arttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir