Radyo 6 ay boyunca yapay zeka destekli sunucuyla yayın yaptı

Yapay Zeka Destekli Sunucu ile Radyo Yayını: Gerçek mi, Değil mi?

Avustralya medyasına göre, ARN’in hafta içi günde 4 saat süren “Workdays with Thy” (Thy ile çalışma günleri) programının sunucusunun sesi dinleyiciler arasında merak uyandırdı.

CADA istasyonuna ait ARN, ElevenLabs şirketi tarafından geliştirilen yapay zeka yazılımı sayesinde “Thy” adında bir sunucu yarattı. Dinleyiciler, radyoda 6 ay boyunca “Thy” adlı sunucunun programına katılarak onun gerçek olup olmadığını sorgulamadan dinledi. Programın çevrimiçi tanıtım materyallerinde sunucunun kimliğiyle ilgili bilgi verilmedi.

Program web sitesinde, “Eğer günleriniz sıkıcıysa, Thy ve CADA’nın enerji ve titreşimleriyle ruh halinizi iyileştirmeye izin verin” şeklinde bir ifade yer aldı.

Dinleyiciler Şüpheli

Programın dinleyicilerinden yazar Stephanie Coombes, sunucu Thy’nin gerçek olup olmadığını sorguladı. Coombes, kendi blogunda, “Thy’nin soyadı nedir? Kimdir? Nereden geliyor? Bu varsayılan sunucu hakkında hiçbir bilgi yok.” şeklinde ifadeler kullandı.

Diğer yandan, yapılan ses analizi, sunucunun farklı şovlarda “eski tarz” kelimeleri kullanırken aynı sesi çıkardığını gösterdi.

“Gerçek Hayranları Var”

ARN yetkilisi Fayed Tohme, Thy’nin sesinin yapay zeka kullanılarak oluşturulduğunu kabul etti. Tohme, yapay sunucu Thy’nin “gerçek gibi duyulduğunu ve gerçek olmasa da hayranlarının olduğunu” belirtti.

Avustralya merkezli “Mediaweek” dergisi, konuya ilişkin eleştirisinde, “Mikrofon yok, stüdyo yok, sadece kod ve titreşimler var. ARN ve ElevenLabs tarafından yapılan ve ‘canlı radyo’ sınırlarını zorlayan bir deney.” ifadelerine yer verdi.

Related Posts

Kamerası en iyi olan telefon hangisi?

Bir akıllı telefon satın almadan önce göz önünde bulundurduğumuz kriterlerden birisi de kamera. Bu, her kullanıcı için böyle olmasa da, büyük bir kesim cihazlarının yüksek kalitede fotoğraf çekmesini güçlü bir işlemciye veya batarya ömrüne tercih …

Skandal iddia: Meta’nın yapay zekası, çocuklarla cinsel içerikli sohbetlere giriyor!

Meta’nın yapay zeka sohbet botları, çocuklarla yapılan cinsel içerikli konuşmalar nedeniyle ağır eleştirilerle karşı karşıya. Şirket, ek güvenlik önlemleri aldığını duyurdu ancak soru işaretleri devam ediyor.

TÜRKSAT, bu yıl uçaklara uydu tabanlı internet hizmeti getiriyor

TÜRKSAT, Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, bu yıl içerisinde AJet uçaklarında uydu bağlantılı internet hizmetinin devreye alınacağını duyurdu. Böylece yolcular, gökyüzünde de kesintisiz ve yüksek hızlı internet erişiminin keyfini sürebilecek …

Beynimizin öğrenme mekanizmasında çığır açan yeni keşif

Beynimizin, öğrenme sırasında yalnızca bir değil, birçok farklı strateji uyguladığı ortaya çıktı. Yeni araştırmalar, bu dinamik yapının hem ruh sağlığında hem de yapay zeka sistemlerinde devrim niteliğinde etkiler yaratabileceğini gösteriyor.

Kuantum yağmuru ilk kez gözlemlendi

Kuantum dünyasının tuhaf ve soyut yasaları, zaman zaman tanıdık doğa olaylarıyla ilginç biçimlerde kesişebiliyor. İspanya ve İtalya’dan bir araştırma ekibi, şimdiye kadar yalnızca teorilerle açıklanan “kuantum yağmuru”nu ilk kez deneysel olarak gözlemlemeyi başardı.

TSMC, 24 yeni fabrika inşa edecek! Dev yatırım

Tayvan merkezli çip üreticisi TSMC, yapay zeka sektöründeki artan çip talebine yanıt vermek amacıyla dünya genelinde 24 yeni fabrika inşa ediyor. Şirket; bu tesisleri Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, Japonya ve Çin gibi çeşitli bölgelerde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir